Valokuvauksen näyttötyö

Ti 30.8. Aloitin etsimään itselleni asiakasta ja löysinkin kyseisen liikkeen Karkki & Herkku Salo. Kilautin sinne, tulin paikalle ja tulin liikkeestä ulos jo asiakkaan kanssa. Sovittiin että tulen käymään siellä hakemassa kuvattavia tavaroita To 1.9. Samana iltana kirjoitin blogiin asiakasesittelyn ja loin kyseisen Pinterest taulun.

Karkki ja Herkun pää sivustonsa on facebookki ja siellä he yrittävät tavoittaa lapsi perheitä ja lapsia. Heillä ei ole suoranaisesti tuotekuvia mitenkään erikseen taustoilla kuvattuja vaan ne ovat ihan hyllystä otettuja kuvia. Mutta minua kyllä erikseen pyydettiin kuvaamaan valkoisella taustalla tuotekuvia.

Ke 31.8. Tulin koululle ja varasin itselleni harjottelua varten kuvaushuoneen ja aloin suunnittelee harjottelukuvia. Myöskin tulostin uudet kuvauslainasopimukset ja kuvan käyttösopimukset. Myöskin aloin kirjoittaa ja suunnittelee minun aikatauluani.

5.9. Sain ensimmäisii harjotus ja mahdollisii tuotekuvia kuvattua. Koska heidän platformina toimii Facebook, se meinasin sitä että minun piti kuvata kuvia 1:1 kuvasuhteella ja myös haluttiin banneri kuva, joka meinasi että minun piti kuvata 2:1 eli noin 1920 x 600px. Rakensin itelleni taustan ihan vaan valkosesta kankaasta ja silitin sen semmosella höyrystinlaitteella.

Kameran asetuksia kun yritin kohdistaa siihen yhteen tavaraan: 1/50 f 2.8 ISO AUTO

Kameran asetukset, jotta saisin ”kaiken” kuvaani: 1/25 f 11.0 ISO AUTO

Kuvia siltä päivältä:

6.9. Alotin päivän koittamalla printtaa itelleni taustapaperii, mutta paperi loppu. Sitten kattelin eilisii kuvii ja poistelin huonompilaatusia/ turhia kuvia. Murskasin kuiteskin semmosia karkkitikkuja vasaralla ja laitoin niitä kiinne kankaaseen sinitarralla ja joitakin minä vaan asettelin. Mukana oli myös strösseliä.

Siltä päivältä kuvia:

12.9. Yritin aamusta taas tulostaa paperii taustalle, muttei taaskaan toiminut ja opettajalla oli omat huolensa, joten päätin sitten että koitan saada kuvattua bannerikuvaa ihan vaan valkoisella taustalla. Koska nää pitää saada tänään valmiiksi ja piste.

Myöhemmin kuvattuani editoin kuvia LR:ssä ja suurimmaks osaksi kuville oli lisätty: exposure, contrast, shadowes, blacks clarity ja dehaze. Poistettu/ vähennetty: highlights, whites ja ihan hitusen texturee. Joitain kuvia jouduin Healaamaa. Kuvat tallentuivat minulle esimerkiksi: Karkki-ja-Herkku-monster-tolkit-1.png .

13.9. Olen kotona kirjottamassa blogia etiäppäin ja päädyin sitten näihin kaikista kuvaamistani kuvista. Näitä kuvia mä voin katella semi tyytyväisenä 😀

14.9. Lähetän kuvat asiakkaalle.

10.4. En ole vielläkään saanut vastausta heiltä, joten päätän esittää tämän tälläsena.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s